Espanjan viinit

Espanja hurmaa erityisesti syvänpunaisilla punaviineillään, mutta kannattaa maistella myös paikallista cavaa, valkoviiniä ja sherryä. Espanjassa on viljelty viiniä jo reilusti ennen länsimaisen ajanlaskun alkua ja se on säilynyt tärkeänä elinkeinona läpi eri hallitsijoiden ja sotien. Myös uusia, moderneja valmistusmenetelmiä on otettu käyttöön. 

Esimerkiksi Luoteis-Espanjan valkoviinit ja Prioraton rakenteikkaat punaviinit ja virkeästi kuplivat cava-kuohuviinit ovat nykyään arvostettuja myös kansainvälisesti.
Maistelemme illan aikana niin kuplivaa cavaa kuin kahta puna- ja valkoviiniä. Maistelun päätämme sherryyn. 

Espanjan viinit -tastingissä viinien valintaan vaikuttaa tastingissä käsiteltävät viinialueet ja yleisimmät rypälelajikkeet.

Esimerkkejä

Responsive image

Viinit tutuksi

Tämä viinimaailman perusasioihin paneutuva ilta sopii sekä viiniharrastuksessaan alkutaipaleella olevalle että jo pidemmälle ehtineelle harrastajalle.

Responsive image

Puna-/valkoviini

Punaviinitasting, jossa opitaan perusasioita viineistä ja niiden maistelusta sekä perehdytään syvemmin punaviinien saloihin maistelemalla 5-6 erilaista ja mielenkiintoista punaviiniä.

Responsive image

Espanjan viinit

Maistelemme illan aikana niin kuplivaa cavaa kuin kahta puna- ja valkoviiniä. Maistelun päätämme sherryyn. Espanjan viinit -tastingissä viinien valintaan vaikuttaa tastingissä käsiteltävät viinialueet ja yleisimmät rypälelajikkeet.

Responsive image

Maailman viinit

Voimme suunnitella tasting-tilaisuuden toiveidesi mukaan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi : "Maailman ympäri viinien matkassa", "Italian tummat viinit" tai "Vanhan maailman viinit"

Ota yhteyttä


Yhteystietoni

Tmi Arto Mantela
Metsästäjäntie 11 D 15
36200 Kangasala
puh. 050 5593856

Email: info@mantela.fi

työhuoneeni (ei postia)
Nahkatehtaantie 10, 37830 Akaa